Els aeroports com a plataforma turística

El passat 22 de desembre, de 09.30h a 11.00h al Saló Llívia de l’Hotel Alimara, va tenir lloc el segon Observatori CETT.

En aquesta ocasió l’objectiu es va centrar en analitzar quin ha de ser el model de gestió dels aeroports i les companyies aèries per a que contribueixin a una major afluència de turistes a Catalunya, tenint en compte que és un dels principals motors de la nostra economia. Amb la privatització de l'aeroport del Prat es va voler estudiar quines conseqüències tindrà en aquest àmbit, a més, de com afectarà l'operativitat que exerceixen les companyies de baix cost en detriment d'altres aeroports catalans.

Ponents:
  • Juan Luis Burgué, director gerent de la patronal de companyies aeries, ALA (veure video)
  • Adrià Canals, gerent d'Abertis infraestructures Airports (veure video)
  • Oscar Casanovas, professor de dret i política turística de l'EUHT CETT-UB(veure video)
  • Joaquín Trigo, director executiu de Foment del Treball. (veure video)
Moderador:
  • Humberto Salerno, periodista




3 comentaris:

  1. Es significativo que el Sr. Canals considere que el cambio de modelo de gestión no tiene que cambiar el papel del aeropuerto de Barcelona. Seguramente acabe teniendo razón, muy a pesar de todos los que defendemos que el aeropuerto del Prat debería convertirse en el HUB principal de nuestro país.
    Enrique Vidal

    ResponElimina
  2. Todos los ponentes llegan a la conclusión de que no afectará la privatización de la gestión del aeropuerto del Prat siempre y cuando haya una notable mejora en la eficiencia de sus servicios. Incluso nuevos servicios que hagan de Cataluña y de España un lugar con mayor atracción para los turistas, dándoles mas facilidades y una mayor accesibilidad, mejorando como ya he dicho anteriormente los servicios, con la eficiencia, una mayor velocidad ... Se espera encontrar con la privatización un modelo de gestión mas eficiente del que teníamos anteriormente, puesto que un gran número de personas opinaba que no era el adecuado y no se aprovechaban al maximo las oportunidades de mercado con las que se encontraban las entidades.

    Noelia Guillem Pena 300314 Grupo 1CM

    ResponElimina
  3. La privatització de l'aeroport del Prat si que contribuirà en el turisme, peró s'ha de millorar el model de gestió pública, que sembla estar en crisis. La gestió serà privada i amb aixó s'acabaran probablement els problemes que afecten al turisme i a la nostra marca turística. Aquesta gestió privada ha de posar ordre.

    Cristina Meilán Macia 300795 Grup 1CM

    ResponElimina