"Quin ha de ser el model turístic de Barcelona per als propers anys?'

En el context de les eleccions municipals 2011, ha tingut lloc un nou Observatori CETT en el que han assistit els representants dels grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu de l’Observatori era debatre sobre el model turístic de Barcelona i els reptes que s’han d’afrontar en els propers anys.





Com a ponents han participat:
  • Jordi William Carnes, Primer Tintent d'Alcalde i Regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona (Veure video)
  • javascript:void(0)
  • Sònia Recasens, Regidora-Portaveu adjunta Grup Municipal CIU a l'Ajuntament de Barcelona (veure video)

  • Javier Mulleras, Regidor d'Economia del Grup Municipal PP a l'Ajuntament de Barcelona (veure video)

  • Ricard Gomà, Segon Tinent d'Alcalde i President del Grup Municipal Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa a l'Ajuntament de Barcelona (veure video)

  • Jordi Portabella, Regidor-President Grup Municipal ERC a l'Ajuntament de Barcelona (veure video)


    Nota de premsa |

2 comentaris:

  1. Com ja es sap, el turisme és una de les principals fonts d'ingressos de Barcelona, però no és del tot sostenible i per això els partits polítics que es presenten a les properes eleccions de l’Ajuntament, han debatut sobre el model turístic adequat per als propers anys.

    Tot i ser i ser diferents partits polítics, d'una manera més o menys extrema, coincideixen en que Barcelona té molt patrimoni i que en els darrers anys no se l’ha respectat com s’hauria d’haver fet, part del patrimoni ha estat sobreexplotat i part ha quedat en l’oblit. Un altre aspecte que destaquen és el nomenat turisme de "mala qualitat", que aporta més costos que no pas beneficis per a la ciutat.

    Per tant es creu que la solució és la diversificació i la promoció per un turisme de qualitat. Així, els turistes estaran més ben repartits, evitant les enormes concentracions de turistes en llocs puntuals i que molesten als residents que viuen aprop; i també farà que els turistes coneguin tot el patrimoni de Barcelona i no solament “els quatre atractius turístics de sempre”.

    ResponElimina
  2. SARAY GUERRERO DÍAZ nº 300312

    Barcelona es una de las ciudades con más importancia en cuanto a turismo, sus ingresos incluso superan los de otras actividades. Por eso debemos entender el turismo de Barcelona como una gran inversión y seguir evolucionando para que lo diga siendo.

    El modelo turístico que debemos aplicar para obtener mayor rentabilidad del sector, es el basado en la sostenibilidad. Pero no solo la medioambiental, intentando ser más respetuosos en el conjunto de la actividad y contaminando menos, sino que por otra parte, una sostenibilidad social que permita una buena aceptación por parte de los ciudadanos de los turistas que visitan nuestra ciudad, comprender que son una gran fuente de ingresos y entre todos crear un ambiente estable entre las dos partes, y con el respeto y ayuda mútua.

    Por otra parte, debemos crear un turismo basado en la calidad de los sevicios y prestaciones al turista, seguir invirtiendo para mejorar los puntos débiles y incrementar los positivos. Todo esto será posible con la inversion en el sector, adaptación y personalización al cliente, la inversión y búsqueda de nuevos destinos y nuevas ofertas que permitirian distribuir mejor los ingresos, y por último la desestacionalización ofreciendo otros productos fuera de temporada.

    Podemos decir que Barcelona satisface las necesidades del turista, un punto realmente positivo con el que cuenta esta ciudad, ya que cada vez más adapta su oferta a la demanda y sin olvidar la calidad. Por eso debe seguir por este camino por tal de mantener su liderazgo.

    ResponElimina